Nieuws - pagina 1

Fijne feestdagen

17 december 2020 - Het team van SOOW wenst u Fijne Kerstdagen en een gezond Nieuwjaar!

 


Lees meer ›

Scholen gesloten tot 18 januari

16 december 2020 - In de strijd tegen het coronavirus is Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe gegaan. Dit besluit heeft ook gevolgen voor al onze scholen.

 
Lees meer ›

Vacature leerkracht kleuters De Willemsschool

19 november 2020 - De Willemsschool is op zoek naar een leerkracht voor de kleuters. Meer informatie? Bekijk de vacature hier.

 

 

Vacature Openbare Daltonschool Naaldwijk

16 november 2020 - Openbare Daltonschool Naaldwijk krijgt een gloednieuwe locatie in de wijk Hoogeland en is op zoek naar leerkrachten voor de onder-, midden- en bovenbouw. Bekijk hier de advertentie!


Lees meer ›

Vacature bij Het Galjoen

09 november 2020 - OBS Het Galjoen in Den Hoorn is op zoek naar onderwijzende en administratieve collega's. Bekijk hier hun vacature.

 

Vacature bij De Vlieten

03 november 2020 - OBS De Vlieten zoekt een leerkracht voor de kleutergroep. Meer weten? Bekijk deze video.

 

Gezocht: leerkracht Daltonschool

01 september 2020 - Daltonschool De Schutse in Maasland is op zoek naar een leerkracht voor de middenbouw voor 4 dagen per week, mogelijk vanaf januari 2021 fulltime. Bekijk hier hun advertentie.

 

RvT-lid gezocht

19 augustus 2020 - SOOW zoekt per 1 januari 2021 een enthousiast lid voor de raad van toezicht.

Interesse? Lees hier meer over het gevraagde profiel.

 

Verhuisbericht

17 juli 2020 - Per 18 juli verhuizen wij naar Het Hooghe Landhuys, Zuidweg 89, 2671 MP in Naaldwijk.

 

 

Gezocht: leerkracht Daltonschool

14 juli 2020 - Daltonschool De Schutse in Maasland is op zoek naar een leerkracht voor de middenbouw. Bekijk hier hun advertentie.

 

RvT-lid gezocht

25 juni 2020 - SOOW zoekt per 1 januari 2021 een enthousiast lid voor de raad van toezicht.

Interesse? Bekijk hier de vacature of lees hier meer over het gevraagde profiel.

 
Lees meer ›

De eerste week zit er bijna op!

15 mei 2020 - De eerste week sinds de heropening van de scholen zit er alweer bijna op. Wat was het fijn; geen stille school meer, maar weer gezellige kinderstemmen door de gangen en in het klaslokaal. Dat hadden we echt gemist! De kinderen gingen er allemaal op hun eigen manier mee om: de een was razend enthousiast, de ander moest weer even wennen. Maar met elkaar hebben we er een mooie week van gemaakt! #SamenOpEigenWijze

 

Van de blije gezichtjes hebben we een heel gave film gemaakt samen met PCPOW en WSKO. Neem snel een kijkje!

 

 

 

Scholen vanaf 11 mei weer open

23 april 2020 - Op 21 april 2020 heeft het kabinet besloten dat de basisscholen weer onder voorwaarden hun deuren mogen openen vanaf 11 mei 2020. Wij zijn erg blij, ook al is het gedeeltelijk, dat we weer mogen starten. Lees meer.

 
Lees meer ›

Scholen dicht tot en met meivakantie

Scholen dicht tot en met meivakantie

02 april 2020 - Onze scholen blijven vooralsnog tot en met de meivakantie (10 mei 2020) dicht nu de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus verlengd zijn door het kabinet. In deze brief die naar alle ouders/verzorgers van onze leerlingen is gestuurd leest u er meer over.

 

Vacature bij De Vlieten

Vacature bij De Vlieten

31 maart 2020 - Voor onze basisschool in De Lier zoeken we per direct een leerkracht voor de onderbouw. Interesse? Lees hier meer.

 

Coronavirus: informatie over opvang

Coronavirus: informatie over opvang

18 maart 2020 - Vanmiddag 18 maart 2020 is er opnieuw overleg gevoerd met de onderwijskoepels, kinderopvang en de gemeente Westland. Wij volgen de landelijke aanpak van het kabinet en hebben afgesproken de opvang (op school en/of kinderopvang (dagopvang, BSO, gastouderopvang)) zoveel mogelijk dekkend te houden over de kernen van de gemeente Westland. In deze brief leest u hier meer over.

 

Coronavirus: scholen gaan dicht

Coronavirus: scholen gaan dicht

15 maart 2020 - Op 15 maart 2020 heeft het kabinet na overleg met de organisaties in het onderwijs het besluit genomen om de scholen in Nederland per direct gesloten te houden tot en met 6 april 2020. Wij hebben ouders via deze brief geïnformeerd over de gevolgen van dit besluit.

 

Via deze speciale pagina op onze site houden we vanaf nu de ouders/verzorgers van de leerlingen van onze SOOW-scholen op de hoogte. De informatie op deze pagina actualiseren wij indien er wijzigingen en/of aanvullingen zijn. 

 

Coronavirus update 2

Coronavirus update 2

15 maart 2020 - 

Vanmorgen is er overleg geweest tussen de gemeente en vertegenwoordigers van de schoolbesturen over de situatie rond het coronavirus. Momenteel worden diverse zaken verder uitgewerkt. In de loop van de dag volgt meer informatie.

 
Coronavirus: nieuwe maatregelen

Coronavirus: nieuwe maatregelen

12 maart 2020 - Om verdere verspreiding in Nederland te voorkomen, heeft premier Rutte vandaag tijdens een persconferentie nieuwe, aangescherpte maatregelen aangekondigd. We hebben, samen met de andere Westlandse schoolbesturen PCPOW en WSKO, alle ouders van onze leerlingen geïnformeerd over de gevolgen van deze maatregelen via deze brief

 

Coronavirus update 1

Coronavirus update 1

12 maart 2020 - Op dit moment zijn er géén leerlingen of medewerkers van onze scholen besmet met het coronavirus. Vanzelfsprekend volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dat houdt in dat we extra aandacht besteden aan hygiëne en alert zijn op gezondheidsklachten. Verder houden we nauw contact met de kinderopvang en andere organisaties die mede ons gebouw gebruiken. 

 

 
Lees meer ›

Coronavirus

Coronavirus

04 maart 2020 - We informeren u graag hoe we op onze scholen omgaan met de uitbraak van het coronavirus nu de eerste gevallen van besmettingen in Nederland inmiddels bekend zijn.

 
Lees meer ›

Kom je ook naar onze theatervoorstelling?

Kom je ook naar onze theatervoorstelling?

26 februari 2020 - De theatervoorstelling Fiep Heeft Haast is de komende maand op al onze basisscholen te zien. Op 4 maart bijt ODS De Schutse het spits af. Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar uit het hele Westland en Midden-Delfland zijn van harte welkom om deze gratis theatervoorstelling bij te wonen. Zo kunnen de kinderen alvast kennismaken met de basisschool en tegelijkertijd genieten van een prachtige voorstelling! Benieuwd wanneer de voorstelling op de school bij jou in de buurt draait? Bekijk hier het speelschema.

 

Innovatietraject gedrag en executieve functies

Innovatietraject gedrag en executieve functies

26 februari 2020 - OBS De Kyckert is in samenwerking met het SPOW en de andere basisscholen in de regio Wateringen/Kwintsheul gestart met een project op het gebied van gedrag en executieve functies. Onze collega Esther, Intern Begeleider op De Kyckert is projectleider. 

 
Lees meer ›

Onze juf Lisa onderwijsbuddy van minister

07 februari 2020 - Gisterenochtend begon minister Van Engelshoven de dag op onze basisschool De Vlieten bij één van haar onderwijsbuddies: onze collega Lisa van Gaalen. Ze heeft de kinderen uit de klas geholpen tijdens het leeskwartiertje. En meegedaan aan een coöperatieve werkvorm, mix en ruil.

 

Dit jaar zal de minister regelmatig met Lisa afspreken om van haar als beginnende docent te horen hoe het gaat en waar ze in het begin tegenaan loopt.

 

OBS De Driekleur staakt op een bijzondere manier

30 januari 2020 - Een deel van de leerkrachten staat tijdens deze stakingsdagen in Den Haag. Een ander deel uit zijn zorgen op een anderen manier. Lees hier hoe!

 

Burgemeester van Westland leest voor op Daltonschool Poeldijk

Burgemeester van Westland leest voor op Daltonschool Poeldijk

27 januari 2020 - Woensdag 22 januari ging de 17e editie van de jaarlijkse landelijke voorleescampagne van start: De Nationale Voorleesdagen.

 
Lees meer ›

OBS Het Galjoen in de prijzen bij WBSK

OBS Het Galjoen in de prijzen bij WBSK

26 januari 2020 - Het team van openbare basisschool Het Galjoen is vierde geworden in de finale van de 33e Westlandse Basisscholen Schaakkampioenschappen. 

 
Lees meer ›

Toekomst van ons onderwijs

Toekomst van ons onderwijs

24 januari 2020 - Een brede coalitie van vertegenwoordigers van leerlingen, docenten, onderwijsbesturen en kinderopvangorganisaties, waaronder de PO-Raad, presenteerden afgelopen week het discussiestuk Toekomst van ons onderwijs. 
Lees meer ›
Nieuwe bestuurder SOOW

Nieuwe bestuurder SOOW

20 januari 2020 - Turan Yazir start per 1 maart a.s. als bestuurder van SOOW. Lees meer.

 
Lees meer ›

Onze groene school De Vlieten verzamelt blikjes en plastic

Onze groene school De Vlieten verzamelt blikjes en plastic

13 januari 2020 - De Vlieten gaat een schooljaar lang drinkblikjes en kleine plastic flesjes inzamelen. Dat doen ze als eerste school in Westland. De school is een samenwerking aangegaan met het burgerinitiatief Cleanup team Westland. Lees meer.

 

 
Lees meer ›

1 2 3 4 5