Nieuws

28 maart 2017

De Driekleur Dalton haalt ruim € 5.500 op

Afgelopen vrijdag hield De Driekleur daltonlocatie een door de kinderen georganiseerde sponsorloop. De leerlingenraad van de school plande het evenement en zorgde op de dag zelf voor een vlekkeloze organisatie. Chapeau!

 


De Driekleur Dalton haalt ruim € 5.500 op

Onder applaus van vele ouders, opa’s en oma’s renden de enthousiaste kinderen rondom het schoolgebouw. De opbrengst van de sponsorloop, ruim € 3.100 was natuurlijk de verdiende beloning. Samen met een tal van sponsors uit het bedrijfsleven is er nu een mooi bedrag bij elkaar gehaald om het schoolplein op te gaan knappen.

Geheel vanuit de kernwaarden van het daltononderwijs werd de organisatie opgepakt. De kinderen brainstormden in hun Daltonvergaderingen over wat zij het liefst wilden op de school. Een voetbalveldje en een chill-plek op het plein werden democratisch gekozen om zich dit schooljaar voor te gaan inzetten. De kinderen pakten hun eigen verantwoordelijkheid en gingen zelfstandig aan de slag. Tijdens het proces werd hen ook geleerd hoe een goed draaiboek te maken. Met de succesvolle uitvoering van de sponsorloop lieten zij zien dat zij goed hadden opgelet tijdens de vergaderingen. De Driekleur daltonlocatie is trots op de inzet van alle kinderen op de school. De kinderen zullen ook betrokken worden bij de keuze van de te kopen materialen. Dat hebben zij wel verdiend!