Nieuws

07 april 2017

Verkeersweek op De Kyckert

Afgleopen week was het weer verkeersweek op De Kyckert in Wateringen. De leerkrachten besteden deze week meer aandacht aan het verkeer.

 


Groep 7 heeft deze week het verkeersexaemen en alle groepen gaan praktijkoefeningen doen op of rondom het schoolplein. Het oefenen in de praktijk is een heel belangrijk onderdeel binnen SCHOOL op SEEF. Kinderen leren immers vooral door oefening hoe je vaardig en veilig aan het verkeer deelneemt en de rol van de ouders is onmisbaar op dit gebied. Om ervoor te zorgen dat het oefenen op school nog meer effect heeft en echt beklijft bij de kinderen is de rol van ouders cruciaal. Door gewoon in het dagelijkse verkeer, op de route naar school of naar andere bestemmingen, met kinderen te oefenen en hen het goede voorbeeld te geven, wordt voor een kind duidelijk, dat school en ouders de veiligheid van de kinderen serieus nemen.

 

Door alle verkeersactiviteiten binnen en rondom De Kyckert heeft de school 3 jaar geleden het certificaat van School of Seef ontvangen. Op 30 maart jl. heeft een commissie de school bezocht om te beoordelen of de school dit certificaat mag behouden. OBS De Kyckert wil zich de komende jaren natuurlijk een verkeersveilige school blijven noemen.

De uitslag is op dit moment nog niet bekend, maar we houden u op de hoogte.